Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aronia a la borówki

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 2 kg
cynamon 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
Goździki całe Prymat 2-3 szt
plasterki cytryny ze skórką kilka szt
cukier 1,4 kg
rum 100-200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: aronia a la borówki

Aronię posypać cynamonem i cukrem waniliowym,dodać roztłuczone goździki oraz kilka plasterków cytryny ze skórką.Wysypać na głębszą blaszkę do pieczenie.posypać cukrem.Nie mieszać! Wstawić do piekarnika na ok30minut,piec w 180 stopniach,aż się rozpusci cukier.mieszankę zalać rumem,wymieszać i napełnić słoiki.odwrócić dnem do wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.01.2013 09:18
bardzo fajne
babcia
babcia 08.11.2012 16:47
super
pioge7 03.01.2012 09:40
mniam
Justyna Jussstiii 13.08.2011 14:01
super przepis
ronald88 07.08.2011 12:44
super
aacaac 29.07.2011 15:14
fajne
Jaheira11 01.02.2011 12:33
te aronie to w takiej słodkiej odsłonie..
Joanna108
Joanna108 01.11.2010 09:08
Świetne połączenie smaków. Obowiązkowo do wypróbowania.
mehia 12.10.2010 18:31
na pewno spróbuję :)
Josef1 02.09.2010 07:00
super
usmiech 24.08.2010 18:12
fajne:)
Jolanta41 15.06.2010 20:47
no, no, ciekawe ! Szczególnie ten rum mnie zainteresował ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak