Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 l
kostka rosołowa 1 szt
kapusta biała pół główki
ziemniaki 6 szt
marchewka 1 szt
czosnek 1 zabek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
kminek pół łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Zasmażka:
olej 2 łyżki
cebula biała pół
mąka 2 łyżki
przyprawa do zup 1 łyżka
pieprz czarny pół łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

wodę nastawić na gaz.na wrzącą wodę rzucać kapustę posiekaną,obraną , umytą,marchewkę.czosnek obrać i wydusić do zupy.ziemniaki obrać umyć i pokroić w kostkę i również wrzucić do zupy.gdy kapusta i warzywa będą miękkie to dać przyprawy oraz zasmażkę :cebulę obrać,umyć posiekać w kostkę i podsmażyć na oleju i rozprowadzić mąką.dać do zupy i doprowadzić do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 25.08.2011 19:00
smaczny kapuśniaczek
Ewelina38 08.07.2011 22:35
jutro ugotuję na obiad, od dawna mi się marzy... wszystkie potrzebne składniki już mam :)
Ania67 07.07.2011 14:00
pyszna klasyka
kate.500 06.07.2011 06:48
uwielbiam zupki, a kapuśniak pod warunkiem, ze jest kwasny, oj mocno kwasny
justyna54 15.06.2011 17:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak