Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki pod kołderką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki 300 g
ser żółty 200 g
Czosnek suszony Prymat 4 szczypta
sól 1/5 łyżeczka
pieprz kolorowy 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 4 łyżka
brzoskwinie w puszce 2 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki pod kołderką

Schab umyć, osuszyć i pokroić na 6 kotletów.
Lekko każdy z nich rozbić.
Skropić octem balsamicznym, posolić, posypać czosnkiem i popieprzyć.
Trochę soli zostawić do pieczarek.
Na każdy kotlet położyć pokrojone w plasterki brzoskwinie.
Następnie układamy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, posolić.
Na koniec posypujemy wszystko startym na drobnych oczkach żółtym serem i posypujemy papryką.
Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 04.11.2011 10:37
super
czekoladka_m 30.07.2011 19:52
Wpraszam się na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak