Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone polędwiczki wieprzowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
ocet balsamiczny 5 łyżka
sos sojowy 2 łyżka
pieprz kolorowy 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 2 szczypta
sól 1 łyżeczka
olej 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone polędwiczki wieprzowe

Polędwice umyć, osuszyć i przekroić na dwie części.
Włożyć mięso do miski, dodać wszystkie przyprawy, chwilę je mieszać razem z mięsem i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie na patelni mocno rozgrzać olej.
Włożyć polędwiczki i obsmażać na mocnym ogniu z każdej strony.
Następnie dodać obraną, umytą i dość grubo pokrojoną cebulę i oczyszczone i pokrojone na cztery części pieczarki.
Dusić ale bez przykrycia od czasu do czasu potrząsając patelnią i obracając mięso z dodatkami.
W ten sposób dusimy wszystko 10 minut.
W miarę potrzeby dosalamy pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 24.06.2011 22:33
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak