Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 600 gram
ryż 2 torebki
cebulka 1 sztuka
kapusta biała 1 mała główka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
bulion 800 mililitrów
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
kucharek w płynie do smaku
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki w sosie pomidorowym

z kapusty wycinamy twardy środek. Odgotowujemy w osolonej wodzie, powoli wyjmujemy odpadające liście. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, do miesa dodajemy ugotowany przestudzony ryż, jajko bułke tartą, sól, pieprz i podsmażoną wcześmniej pokrojoną w kostke cebule wyrabiamy mase. Formujemy niewielkie kulki i zawijamy je w liście kapusty. W naczyniu układamy pozostałe liście i odrobine oleju. Układamy gołąbki i zalewamy 300 ml bulionu, dusimy do miekości. w garnku gotujemy pozostały bulion dodajemy koncentrat , śmietane doprawiamy do smaku. W odrobinie wody rozrabiamy mąke ziemniaczaną i dodajemy do sosu. sos można posypac koperkiem Gołąbki podajemy polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa84 14.08.2011 21:56
mniam
ewa84 14.08.2011 21:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak