Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko - kwaśne matiasy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 12 szt
Zalewa:
cebula czerwona 2 szt
Bulwa kopru włoskiego 1 szt
cukier 125 g
sól 1 łyżeczka
chrzan świeży 5 cm
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
ocet winny biały 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko - kwaśne matiasy

Matiasy wymoczyć przez 2-3 godziny. Cebulę i bulwę kopru obrać i pokroić w plasterki. Podgrzać ocet z solą, cukrem, gożdzikami, imbirem, chrzanem oraz plasterkami kopru i cebuli. Gotować ok. 3 min. Wywar ostudzić i zamarynować w nim matiasy. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 27.06.2013 11:39
smaczne sledziki
olkaaa 11.04.2013 07:29
chętnie spróbuję
alaaa 05.06.2012 20:54
ciekawa ta marynata,
m1monika 25.04.2012 12:17
super!!!
Izabela28 02.08.2011 14:17
zapowiadają się pysznie:)
Ania67 28.07.2011 08:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak