Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z malin i nektarynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1,3 kg
nektarynki 8 szt
wanilia 4 laski
cukier waniliowy 1 op
żelfiks 2 op
cukier kryształ 80 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1 dag
wiórki kokosowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z malin i nektarynek

1. Maliny przebierz i przełóż do szerokiego rondla. Nektarynki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Miąższ pokrój na kawałki. Dodaj do malin.
2. Laski wanilii rozetnij wzdłuż, wyskrob aromatyczny rdzeń. Dodaj do owoców. Wsyp cukier waniliowy, żelfiks, kwasek cytrynowy oraz cukier kryształ. Wymieszaj, gotuj ok 5 min. Dodaj wiórki kokosowe. Rozłóż do słoiczków, zakręć. Nie pasteryzuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.01.2014 07:43
w sam raz na zimę
Bernadeta1 02.08.2013 09:33
super takie konfitury na zimę
Ada-Gaba 03.01.2013 11:11
ciekawe połączenie
Monika63 21.07.2012 13:23
pychotka
tomek18 08.12.2011 12:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak