Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w sosie malinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka 15 dag
mąka 2 łyżki
maliny świeże 15 dag
śmietana 1/2 szkl
natka pietruszki do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cukier do smaku
indyk 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w sosie malinowym

1. Mięso indycze umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulki obierz, opłucz i osusz. W rondlu rozgrzej 3 łyżki oleju. Przesmaż całe cebulki, wyjmij i odłóż.
2. Na tym samym tłuszczu zrumień indycze mięso, dopraw sola oraz pieprzem. Pod koniec smażenia oprósz je mąką, przemieszaj i zalej 3 szkl wody. Dodaj obsmażone cebulki.
3. Gotuj na małym ogniu 30 min. Pod koniec dodaj do gulaszu maliny i śmietanę, dopraw potrawę cukrem. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 14.10.2013 10:16
ciekawa jestem tego smaku
edi 27.04.2012 22:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak