Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe szaszłyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
papryka żółta 4 szt
pomidory twarde 4 szt
cukinia 1 średnia szt
cebula czerwona 2 szt
słonina wędzona kawałek
oliwa
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe szaszłyki

Mięso kroimy na małe kwadraty,posypujemy kucharkiem,oprószamy pieprzem i papryką,skrapiamy oliwą i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.Warzywa oczyszczamy i kroimy w talarki a słoninę w cienkie plastry.Na drewniane lub metalowe szpikulce nadziewamy kawałki mięsa na przemian z warzywami i słoniną i skrapiamy oliwą.Szaszłyki pieczemy na grillu od czasu do czasu skrapiając oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.07.2011 09:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak