Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
jabłko
marchewka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińską, jabłkiem i marchwią

SKŁADNIKI:

kapusta pekińska,
jabłko - 2 średniej wielkosci,
marchewka - 2 większe,
cebula czerwona,
cukier - u mnie łyżka, do smaku,
sok z cytryny - 2-3 łyżki do smaku,
sól - do smaku,
oliwa z oliwek - 4 łyżki,
pieprz ziołowy (ewentualnie).

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować i lekko posolić. Warzywa obrać i umyć, jabłek nie obierać, jedynie wydrążyć gniazda nasienne. Cebulę cienko posiekać, marchewki oraz jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przyprawić wszystko, wymieszać i ostatecznie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 09.12.2011 09:46
wygląda wyśmienicie i tak prosta jest:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak