Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona po wileńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 10 dkg
słonina 10 dkg
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona po wileńsku

Kapustę odcisnąć nieco z soku i pokroić. Cebulę drobno posiekać. Słoninę wytopić, dodać cebule, lekko zrumienić. Na gorący tłuszcz włożyć kapustę, oprószyć ja pieprzem; mieszając szybko z surowym tłuszczem, mocno podgrzać. Przed podaniem na stół skropić odciśniętym uprzednio sokiem. Można podawać z ziemniakami i schabowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.11.2013 08:30
fajny przepis
Adam/ZUB3R 19.10.2013 23:02
smaczna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak