Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 1/2 szklanka
boczek wędzony 10 dag
kiełbasa 20 dag
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namaczamy na noc, gotujemy. Boczek kroimy w kostke, cebulę siekamy, kiełbasę kroimy w plasterki. Dodajemy do fasoli. Mąkę rozprowadzamy z odrobiną wody i dodajmey do fasolki, zaprawiamy przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak