Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarką na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 10 plastrów
pieczarki 10 sztuk
cebula 1 sztuka
ser żółty 10 dkg
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
miód 1,5 łyżki
rozmaryn 1 łyżeczka
sól do smaku
pasztet 10 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarką na grilla

Schab rozbić tłuczkiem. Pieczarkom odciąć nogi, wydrążyć w środku, lekko oprószyć solą. Do każdej pieczarki włożyć po 1 łyżeczce pasztetu, docisnąć. Na każdym kawałku mięsa położyć po 1 pieczarce, kawałku sera i kawałku cebuli. Złożyć na pół i zabezpieczyć wykałaczką. Ocet ukręcić z oliwą, musztardą, miodem, solą czosnkową i rozmarynem na sos. Polać nim mięso, odstawić w chłodne miejsce najlepiej na 2-3 godziny. Piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.11.2012 16:49
aromatyczny kawałek mięcha
Sroczka 12.08.2012 14:28
Koniecznie muszę takie zrobić.
smakowita 16.06.2011 12:02
super pomysł,muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak