Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
koperek do smaku
pietruszka zielona do smaku
sól do smaku
śmietana 2 łyżki
pieczarki 300 g
włoszczyzna 1 bez kapusty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

1. Udko z kurczaka zagotowywujemy i szumujemy
2. Następnie do czystej już wody dodajemy jarzynkę: marchewka, por, seler, pietruszka oraz pieczarki pokrojone w kosteczkę
3. Całość gotujemy przez 60 minut.
4. Usuwamy nadmiar jarzynki.
5. Dodajemy ziemniaki oraz kostkę rosołową.
6. Po 30 minutach, dodajemy 1 łyżeczkę soli troszkę koperku i natkę pietruszki.
7. Zabielamy.
Całość można zmiksować uzyskując krem \\z pieczarek, wtedy nie usuwamy nadmiaru jarzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.08.2013 19:09
moja ulubiona
Zofia12 15.06.2011 11:11
tak krem smakuje lepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak