Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczano-pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pomidory 1/2 kg
parmezan starty 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczek
kminek 1/2 łyżeczka
sól i pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczano-pomidorowa

Ziemniaki gotujemy w łupinach, obieramy i kroimy w plasterki. Natkę pietruszki i czosnek siekamy. Pomidory kroimy w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian ziemniaki i pomidory. Doprawiamy i skrapiamy oliwą i posypujemy parmezanem. Zapiekamy 40 min w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak