Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybno-warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 5 filetów
włoszczyzna 1 pęczek
masło 2 łyżki
śmietana 30% 1 szklanka
sok z cytryny 1 łyżka
sól
koper świeży 1/2 pęczek
sos beszamelowy 1 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
chrzan 2 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybno-warzywna

Rybę dzielimy na porcję, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy. Układamy na formie wysmarowanej tłuszczem. Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach i podduszamy na maśle. Doprawiamy i przekłądamy na rybę. Sos beszamelowy łączymy z chrzanem, żółtkami, ubitą śmietaną i przekładamy na zapiekankę, doprawiamy, posypujemy posiekanym koperekiem. Zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak