Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki pocałunek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 4 paczki
mleko 1/2 litr
budyń waniliowy 2 szt
margaryna 3/4 kostki
śmietana 30% 400 ml
czekolada mleczna 200 gram
masa toffi 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
płatki migdałowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki pocałunek

Budyń ugotować w 1/2 l mleka.Wystudzić i utrzeć z margaryną.Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i dodać rozpuszczoną żelatynę.Czekolady roztopić.Na blaszce ułożyć warstwę herbatników,na to masę karmelową.Znowu warstwę herbatników,na nie bitą śmietanę.Na wierzch ułożyć ostatnią warstwę herbatników.Polać stopioną czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stefcia
stefcia 05.09.2013 22:27
świetny deser
anemon 16.12.2012 20:14
Intrygująca nazwa deseru.
Krystyna32 11.09.2012 11:05
super
Mariusz10 15.05.2012 18:50
ekstra pyszne
malcik111 14.12.2011 17:22
pychotka:)
Elżbieta17 13.11.2011 16:23
Super słodziutki deser:)
ben-ka 02.11.2011 09:09
też bym zjadła:)
ela16 13.10.2011 10:44
fajne
misia53 26.09.2011 13:14
proszę o taki pocałunek
smakoszek 26.07.2011 20:25
bardzo fajny
IZABELA29 14.06.2011 09:51
słodko, przez żołądek do serca...
halina17 13.06.2011 21:00
Fajna nazwa - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak