Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt.
pietruszka 1 szt.
buraki 300 g
bulion na żeberkach 2 kostki
śmietana kwaśna 100 ml
mąka pszenna 1 łyzka
fasola biała 1 puszka
ząbek czosnek 1 żąbek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z warzywami

Bulion przygotowac według przepisu na opakowaniu. Marchew, pietrzuszkę i buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do bulionu i gotować 15-20 min. Śmietanę rozprowadzić z mąką i dodać do zupy, zagotować. Dodać odsączoną fasolę i czosnek przeciśnięty przez praskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.12.2012 20:55
bardzo dobra zupa
Ewelina38 03.11.2011 21:47
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak