Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki II

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4.5 szklanki
śmietana 1.5 szklanki
jaja 5 szt
proszek do pieczenia 1 opakowanie
sól
cukier waniliowy 1,5 opakowanie
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki II

Ciasto zagnieść ze wszystkich składników prócz oleju i cukru pudru. Rozwałkować i nożem krajać w niewielkie prostokąty a w środku nacinać niewielki pasek ok 2cm i końcem przewijać przez nacięcie w środku. Smażyć w oleju (lub smalcu) na złoty kolor. Usmażone posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 23.08.2011 19:22
uwielbiam
Juleczka20 18.06.2011 10:06
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak