Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Campanelle z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron campanelle 1/2 opakowania
tuńczyk 1 puszka kawałki w sosie własnym
cukinia
cebula czerwona
czosnek 4-5 aąbków
pomidory krojone z puszki
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Campanelle z tuńczykiem

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie a gdy się zeszklą dodajemy plasteki cukini i chwilę razem podsmażamy.

Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i chwilę dusimy na wolnym ogniu.

Na sam koniec dodajemy odsączonego tuńczyka i delikatnie mieszamy.

Sos łączymy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 29.10.2011 00:29
Chyba sobie żartujesz, jakoś nie wygląda podobnie
Smakosz6 28.10.2011 12:03
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/46658/tunczykowe-spaghetti.html
Smakosz6 28.10.2011 11:59
robię podobne:)
PaniMISIOWA 28.07.2011 11:53
dokładnie pomyślałam tak samo - wspaniałe!
Iwusia 03.07.2011 22:40
wspaniałe
IlonaAlbertos 27.06.2011 23:26
Wygląda wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak