Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada malinowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
jeżyny 50 dkg
porzeczki czerwone 50 dkg
cukier 2 kg
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
cukier żelujący 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada malinowa

Owoce oczyszczamy i płuczemy,połowę rozgniatamy,dodajemy pozostałe,wsypujemy cukier i kwasek cytrynowy,mieszając gotujemy 10 min,następnie dodajemy cukier żelujący i doprowadzamy do wrzenia.Napełniamy słoiki i szczelnie zakręcamy.Pasteryzujemy ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak