Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z agrestu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
woda 1 szklanka
cukier 10 dkg
cukier żelujący 1 kg
laska wanilii

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z agrestu

Agrest oczyszczamy,myjemy.Wodę gotujemy z 10 dkg cukru,wsypujemy owoce i gotujemy 10 min,gdy lekko przestygnie dodajemy miąższ z wanilii i cukier żelujący 2:1 i gotujemy 4 min na dużym ogniu.Napełniamy słoiki i szczelnie zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.08.2011 18:39
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak