Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makrelą i serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzona makrela 1 szt
pomidory 3 szt
ser feta 20 dag
cebula biała 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
papryka czerwona 1 strąk
rukola 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makrelą i serem feta

Zryby usuwamy skórę i ości. Mięso dzielimy na kawałki. Skrapiamy oliwą i schładzamy. Paprykę kroimy w paski. Pomidory obieramy, kroimy w cząstki. Cebulę kroimy w półtalarki, a fetę w 1-cm kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z rukolą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i skrapiamy octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 11.01.2012 11:41
mniam mniam
Sylwia56
Sylwia56 22.07.2011 12:46
pychotka
Sylwia56
Sylwia56 22.07.2011 12:46
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak