Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowiec według Agi

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
masa
budyń śmietankowy 2 sztuki
galaretka cytrynowa
margaryna 1 kostka
cukier puder 2 łyżki
Dodatki:
herbatniki 3 paczki
kremówka 1/2 litra
śmietanfix 2 sztuki
polewa czekoladowa
płatki migdałowe
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowiec według Agi

Pieczemy biszkopt według przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/85771/biszkopt-idealny.html.Budynie gotujemy w 1/2 litra wody.Mieszamy z sokiem z cytryny i galaretką w proszku.Margarynę,cukier i żółtka ucieramy,łączymy z masą.Dodajemy ubitą z białek pianę,łączymy..Kremówkę ubijamy z fixem.Na cieście rozkładamy masę cytrynową,na nią ubitą kremówkę.Przykrywamy herbatnikami.Dekorujemy polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 30.06.2012 23:33
super pyszne
ajres 30.06.2012 23:33
super pyszne
ewelina/bunia 23.06.2012 13:33
mniam
MagdaXXX 13.05.2012 21:44
zrobię taki na pewno
irenka 28.02.2012 12:11
pyszności
kejt2 15.09.2011 11:37
przepyszny
kulek 14.09.2011 15:59
super
misia53 28.07.2011 16:09
smakowity
Rybciia 03.07.2011 10:04
świetny;)
Teresa19 18.06.2011 11:30
piękny
Justyna Jussstiii 14.06.2011 12:21
super
Kuchareczekjeden 13.06.2011 20:43
pychotka
Robert10 13.06.2011 19:39
i chyba tak smakuje
Roksana3 13.06.2011 16:51
Wygląda super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak