Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowy przekładaniec według Agi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny
biszkopt ciemny
kremówka około litra
czekolada do dekoracji
karmel 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowy przekładaniec według Agi

Przygotowujemy dwa biszkopty według przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/85771/biszkopt-idealny.html.Pieczemy w wysokich keksówkach.Każdy biszkopt kroimy na trzy.Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i smietanfixem.Ciasto składamy w taki sposób:biszkopt jasny,cieniutka warstwa dżemu,biszkopt ciemny,bita śmietana,masa krówkowa,biszkopt jasny,dżem,biszkopt ciemny,śmietana,masa krówkowa i jeszcze raz taka sama kolejność.Na sam wierzch trzemy czekoladę.Ciasto pracochłonne ale efekt warty tródu.Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.02.2012 08:11
pychotka
irenka 10.02.2012 20:54
pyszny
Wacław 15.11.2011 14:13
to jest pyszne !
kulek 14.09.2011 16:00
super
kochanyptysiu 02.09.2011 16:18
mniam
misia53 28.07.2011 16:07
Prosiłabym o kawałeczek
Justyna Jussstiii 13.07.2011 05:28
super
Barbara/zuza22_85 04.07.2011 20:02
apetyczne ciasteczko :)
joanna77 29.06.2011 13:27
wygląda rewelacyjnie
Kuchareczekjeden 15.06.2011 20:56
świetne
Iwona56 13.06.2011 19:43
rzeczywiście super ciaco
Roksana3 13.06.2011 16:52
ale smakowite:) tyle fajnych przepisów i kiedy to wszystko da się spróbować,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak