Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z truskawkami według Agi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 1 kostka
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
truskawki świeże około kilogram
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z truskawkami według Agi

Z maki,cukru,jajek,margaryny i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto.Dzielimy na dwie części.Jedna większa na spód.Blaszkę smarujemy tłuszczem,wysypujemy tartą bułką,wykładamy ciast,wyklejamy dosyć wysoko brzegi.Tryskawki myjemy,obieramy,dzielimy na mniejsze kawałki.Wykładamy na ciasto.Resztę ciasta skubiemy na truskawki,palce co chwilka trzeba maczać w mące.Pieczemy w 180 stopniach około godzinkę.Przestudzone ciacho obsypujemy cukrem pudrem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.01.2012 09:46
extra
KasiaK90 28.12.2011 17:51
pyszność
Wacław 13.11.2011 12:22
cos dla mnie ,pychaaaaaaaaaa !
kulek 14.09.2011 16:01
super
Emiliozo 18.08.2011 19:57
bardzo apetyczne
joanna77 24.06.2011 19:57
ja też takie robię
Jaheira11 21.06.2011 23:45
ale wygląda apetycznie- rewelacyjne ciacho :)
Ania67 15.06.2011 22:18
rewelacja
Kuchareczekjeden 15.06.2011 20:58
wygląda smakowicie
Justyna Jussstiii 14.06.2011 12:20
aj robie inaczej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak