kluski kładzione bawarskie

kluski kładzione bawarskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dkg
  • jaja

    3 szt
  • szklanka wody

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z wodą,wbić jaja,osolić,wyrobić gładkie,lśniące ciasto.Warstwę ciasta rozsmarować na opłukanej wodą deseczce i długim nożem odcinać cienkie paski prosto do garnka z wrzątkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat