Francuz z nektarynkami

Francuz z nektarynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 szt
  • masa marcepanowa

    150 gram
  • śmietana 30%

    5 łyżek
  • migdały

    50 gram
  • nektaryny

    8 szt
  • płatki migdałowe

    2 łyżki
  • cukier puder

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić,położyć jeden na drugim i rozwałkować na wielkość blaszki,na której będziemy piekli ciasto.Blaszkę opłukać zimną wodą.Marcepan zmiksować ze śmietaną,na miękką masę.Przełożyć na ciasto,pozostawiając wolny brzeg.Migdały zmielić i posypać masę z marcepana.Nektaryny pokroić na plasterki i poukładać na cieście.Posypać płatkami migdałowymi.Piec 20 minut w temp. 200 st.C.Przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

07.09.2013 20:52
pyszności wspaniałości

Motorek

04.11.2012 13:01
extra

Krystyna32

26.08.2012 17:54
super

junox

30.12.2011 21:24
pyszne

novita23

04.12.2011 11:46
pyszne

Justa32

04.10.2011 21:37
pyszne

Ania67

11.09.2011 12:37
extra

IZABELA29

01.07.2011 10:59
nektaryny uwielbiam a w takim wydaniu ich jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat