Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pałki z kurczaka na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 10 sztuk
pieczarki 10 bardzo małych sztuk
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej 1/4 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
Cebula suszona Prymat 1 łyżeczka
pasztet 10 (drobiowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pałki z kurczaka na grilla

Z pałek wyluzować i wyjąć kość. Pieczarkom odciąć nogi, lekko wydrążyć, oprószyć w środku solą. Do każdej pieczarki włożyć 1 łyżeczkę pasztetu, docisnąć. Każdą pałkę posypać w środku odrobiną przyprawy do kurczaka, włożyć do środka nadzianą pasztetem pieczarkę. Brzegi zabezpieczyć wykałaczką. Olej wymieszać z solą czosnkową, suszoną cebulą, rozmarynem i przyprawą na grilla. Marynatą zalać mięso, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 01.12.2011 09:42
apetyczne
Weronika_eM 01.07.2011 20:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak