Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
czosnek 3 ząbki
bazylia świeża 6 listków
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
pieprz do smaku
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 2-3 łyżeczki
olej 1 łyżeczka
Cebula suszona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mięsa mielonego

Do mięsa dodać wyciśnięty czosnek, posiekaną bazylię, przyprawę w płynie, pieprz, suszoną cebulę i kolendrę. Dokładnie wymieszać. Z mięsa formować małe wałeczki, w każdy włożyć patyczek do szaszłyków, docisnąć. Ułożyć na talerzu wysmarowanym olejem, posypać przyprawą do mięs, przykryć folią i odstawić w chłodne miejsce na przynajmniej 1 godzinę. Po tym czasie szaszłyki grillować na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 21.11.2011 16:12
smaczne :)
Wafelek2601 04.11.2011 10:37
wyglądają rewelacyjnie
Mysiunia 19.07.2011 14:58
bardzo dobre!
Weronika_eM 25.06.2011 21:46
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak