Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijany boczek na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1/3 szklanki
czosnek 3 ząbki
chili 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
boczek 60 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany boczek na grilla

Boczek (chudy) pokroić w ok.1 cm paski. Każdy pasek rozbić tłuczkiem. Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, solą czosnkową, chili i przyprawą do wieprzowiny. Marynatą zalać boczek, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na min.30 minut. Po tym czasie paski boczku zawinąć wokół patyczków do szaszłyków i grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 29.06.2013 23:17
Też bym zjadła taki grillowany boczek. Pycha.
Wafelek2601 05.06.2012 22:37
pycha
Andysz 13.05.2012 16:52
rewelacja;]
BernadettaP 18.12.2011 09:55
Ale bym zjadła teraz taki boczuś...Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak