Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony sernik truskawkowy
Ser utrzyj z cukrem (170g), cukrem waniliowym i żółtkami (2). Truskawki (250g) zmiksuj na mus, dodaj do sera, wymieszaj, dodaj ubitą kremówkę i pianę z białek (2) oraz proszek budyniowy.
Tortownicę o średnicy 21 cm wyłóż pergaminem. Dno wylep ciastem. Na spód wyłóż masę serową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz 45-55 minut. Studź, w lekko otwartym piekarniku ok. 1 h, wyjmij, całkowicie ostudź.
Przygotuj galaretkę rozpuszczając ją w szklance wrzącej wody. Na wierzchu sernika ułóż pozostałe truskawki, większe pokrój na pół, zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!