Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z nektarynką na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 10 plastrów
nektarynki 2 sztuki
bazylia świeża 10 listków
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1,5 łyżeczki
oliwa 5 łyżeczek
musztarda 1 łyżeczka
papryczka piri-piri marynowana 1 sztuka
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z nektarynką na grilla

Mięso rozbić tłuczkiem. Z nektarynek wyjąć pestki, pokroić w półplasterki. Na każdym kawałku schabu układać po 2 półplasterki nektarynki i po 1 listku bazylii. Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Oliwę wymieszać z octem, solą czosnkową, musztardą, posiekaną razem z pestkami papryczką i miodem. Marynatą zalać mięso, odstawić w chłodne miejsce na min.1 godzinę. Piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 08.03.2012 12:06
świetne
Anna169Hosz 21.02.2012 20:41
Zahcęcające.
Weronika_eM 12.08.2011 17:35
zjadłoby się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak