Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony z sosem pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kilogram
pieczarki 300 gram
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
bulion 2 szklanki
śmietana 200 mililitrów
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony z sosem pieczarkowym

schab myjemy kroimy w plastry. Przyprawiamy do smaku przyprawą. na rozgrzanym oleju obsmażamy go po 1 minucie z każdej strony. Układamy w naczyniu podlewamy szklanką bulionu i pieczemy do miekości. Pieczarki myjemy , kroimy w plastry . cebule obieramy kroimy w kstke. podsmażamy na oleju pieczarki z cebulą. Podlewamy bulionem i dusimy. gdy bedą miekie dodajemy śmietane i mąke rozrobioną w niewielkiej ilości wody. doprawiamy do smaku . mieso podajemy polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.09.2011 09:43
uwielbiam !
wiola28a 05.09.2011 23:48
pycha
Izabela/bella81 04.07.2011 12:11
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak