Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony karp z miodową nutką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
miód 1 łyżka
mąka do panierowania
jajko do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony karp z miodową nutką

Rybę oczyszczamy, dzielimy na kawałki i nacieramy miodem. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Panierujemy w mące, rozkłóconym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Obficie posypujemy podczas smażenia piórkami cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.04.2012 17:51
super
Misiek1 13.06.2011 10:23
Takiego jeszcze nie jadłem, a wygląda rewelacyjnie!
Małgorzata113 13.06.2011 08:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak