Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowe pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
bazylia świeża 4 szklanki
parmezan starty 1 szklanka
orzechy włoskie 2\\3 szklanki
sól koszerna 1 łyżeczka
oliwa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe pesto

Najpierw siekamy czosnek , dodajemy posiekane liście bazylii,dodać ser, orzeszki, sól , pieprz . Mieszamy bardzo powoli i długo w między czasie małym strumieniem wlewamy oliwę , najlepiej żeby to była z pierwszego tłoczenia . Gotową umieszczamy w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.02.2014 09:23
bardzo smaczne
tatiana2 14.06.2011 13:59
Ciekawy przepis
szyba 13.06.2011 08:33
smakowite
gosia47-47 13.06.2011 07:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak