Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielona karkówka z bakłażanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól
ser 150 gram
keczup pikantny
jajko 2 szt
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Mielona karkówka z bakłażanem

Karkówkę mielimy dodajemy jako trochę bułki tartej jajka sól i pieprz wyrabiamy i rozwałkowujemy mięso na to kładziemy ser i polewamy keczupem kroimy bakłażan w talarki i kładziemy na sr jeden obok drugiego zawijamy zakraplamy woda zawijamy w folie aluminiowa zapiekamy 1 90 stopniach około godziny potem ściągamy folie i zapiekamy jeszcze z pół godziny i gotowe można podawać w kawałkach jako pieczeń do obiadu lub jako przekąska na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 14.06.2011 12:11
Bardzo smaczne polecam robiłam to wiem :)
pioge7 13.06.2011 06:50
musi smakować :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak