Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki francuskie z truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki
cukier waniliowy
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat
ciasto francuskie
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki francuskie z truskawkami

Truskawki umyć, oderwać od szypułek (większe przekroić w ćwiartki) i posypać oboma cukrami. Ciasto rozmrozić i pociąć na kwadraty(8). Na każdym zrobić delikatne wgłębienie szklanką, na którym układać kawałki truskawek (jeśli nie są dość słodkie to posypać ponownie cukrem waniliowym). Boki kwadratów zawijać do środka. Na blaszce ułożyć ciasteczka na papierze do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok.10-15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 17.07.2012 16:18
super
aleksa123 26.01.2012 20:37
fajne
Juleczka20 16.12.2011 09:33
świetne ciacha
bami 09.10.2011 11:48
Prezentują się wyśmienicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak