Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki francuskie z czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
czekolada deserowa
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki francuskie z czekoladą

Ciasto rozmrozić i ewentualnie trochę rozwałkować. Przekroić na kwadraty (8)a każdy kwadrat na trójkąt. Po środku kłaść po kostce czekolady i zwijać w rogaliki. Na blaszce ułożyć ciasteczka na papierze do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok.10-15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 12.06.2011 20:48
mało kształtne mi wyszły ale nadrabiają smakiem:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak