Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
polędwiczki wieprzowe 750 gram
mąka pszenna 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa z cebulką

Polędwiczki umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w plastry grubości 2 cm., lekko rozpłaszczyć dłonią. Cebulę obrać, przekroić na pół, a potem pokroić w 5 mm. plasterki. Dodać sól oraz pieprz i usmażyć na złoty kolor. Należy uważać by cebula się nie spaliła. Następnie zdjąć z patelni. Mięsa nie należy solić, tylko oprószyć mąką. Na patelni na której smażyła się cebula, rozgrzać trochę tłuszczu. Zrumienić medaliony z jednej i drugiej strony. Pod koniec smażenia wlać łyżkę sosu sojowego. Usmażone mięso zdjąć z patelni, a na nią ponownie włożyć na chwilę cebulę i podgrzać. Mięso wyłożyć na talerz i na każdą porcję nałożyć usmażoną cebulkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak