Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane rożki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
sól szczypta
masło 200 gram
cynamon
jabłka 1 kg
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
biały ser 1 półtłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane rożki

Mąkę, ser, masło, cukier waniliowy i szczyptę soli wyrobić na jednolite ciasto. Następnie zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godzinę do lodówki, aby się schłodziło. Wyjąć i rozwałkować na grubość 1 cm. Z ciasta wykroić prostokąty o wymiarach 5 na 5 cm.. Zrobić farsz; jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cukier oraz cynamon. Dobrze wyrobić. Na każdy prostokąt ciasta nałożyć przygotowany farsz. Rogi zagnieść do środka. Rożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak