Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 3 łyzki
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
cynamon 1 łyżka
budyń śmietankowy 1 op
jabłka 1 kg
brzoskwinie 3 szt
białko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z brzoskwiniami

Mąkę z proszkiem do pieczenia, żóltka, cukier i margarynę zagniatamy Ciasto dzielimy na pół. Jedną połową wylepiamy blachę, resztę mrozimy około 2 godziny. MASA; jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Brzoskwinie kroimy na małą kostkę i mieszamy z jabłkami. Dodajemy 5 łyżek cukru i cynamon. Masę wykładamy na ciasto. Białka ubijamy z resztą cukru, mieszamy z budyniem. Wykładamy na owoce. Resztę ciasta ścieramy na pianę. Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.06.2012 09:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak