Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane rzodkiewki z tartą bułką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 500 g
cukier 1 łyżeczka
mleko 0,5 szkl
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane rzodkiewki z tartą bułką

Rzodkiewki oczyszczone zalać wodą i ugotować do miękkości z cukrem, odcedzić, zalać mlekiem i zagotować, potrzymać na ogniu ok 3 minuty i odcedzić.
masło rozpuścić dodać bułkę tartą i przyrumienić.
Rzodkiewki przełożyć do salaterki polać przyrumienioną tartą bułką, posolić do smaku i posypać natką pietruszki.
Podawać jako dodatek do obiadu i mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 13.06.2011 10:29
Ciekawa propozycja...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak