Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserowe pierożki na słodko

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 450 g
wrzątek 300 ml
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Nadzienie:
ser biały 350 g
jajko 1 szt
cukier wanilinowy 1 op
cukier 4 łyżki
śmietana 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deserowe pierożki na słodko

Mąkę wymieszać z solą i olejem, dodać wrzątek i dobrze wymieszać łyżką i zagnieść ciasto.
Ser wymieszać z cukrem , dodać jajko i dobrze zmiąć widelcem, w razie potrzeby, kiedy ser jest za suchy, dodać śmietanę.
Wałkować ciasto cienko, wykrawać krążki literatką i lepić malutkie pierożki.
Ugotować we wrzątku podawać z bitą śmietaną i kandyzowaną skórką pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.04.2012 19:09
wyglądają pysznie:)
Goya 13.12.2011 18:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak