Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki mięsne bazyliowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 40 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
bazylia świeża 10 liści

Przepis i sposób przygotowania na: kulki mięsne bazyliowe

Mięso z karkówki zmielić, dodać warzylion, wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki. Posiekać drobno bazylię, dodać jajko, pieprz i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Masę nabierać za pomocą łyżeczki i w dłoniach formować małe kulki, smażyć na rozgrzanej oliwie, schłodzone ułożyć na liściach sałaty, dekorując, kawałkami pomidorów i oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 12.06.2011 19:21
faktycznie świetne
evita0007 12.06.2011 19:06
wspaniałe !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak