Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka truskawkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1/2 kg
cukier 1 szklanka
galaretka truskawkowa 1 szt
śmietana kremówka 750 ml
cytryna 1 szt
jogurt naturalny 40 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pianka truskawkowa

Żelatynę i galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody.Truskawki oczyszczamy płuczemy.Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok.Truskawki dajemy do wysokiego naczynia dodajemy cukier i sok z cytryny i miksujemy następnie przecieramy przez sito i mieszamy z rozpuszczoną galaretą.Skórkę z cytryny dodajemy do jogurtu całość roztrzepujemy trzepaczką i łączymy z musem.Odkładamy szklankę śmietanki do dekoracji a resztę ubijamy na sztywno i ostrożnie mieszamy z masą truskawkową.Formę keksową wykładamy folią spożywczą wypełniamy przygotowaną masą.Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.Przed podaniem piankę wytrząsamy z formy i usuwamy folię.Resztę śmietanki ubijamy na sztywno przekładamy do szprycy i dekorujemy,przybieramy truskawkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 26.09.2011 14:20
pycha
dorotka0000025 26.09.2011 14:20
pycha
Daria14 12.06.2011 19:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak