Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szarlotki 2 sztuki
kiwi 2 sztuka
masło 2,5 łyżki
polędwica wieprzowa 80 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser raclette 8 plasterków
porto 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa

szalotki obrać i posiekać kiwi obrać i pokroić w plasterki o grubości 1 cm na patelni roztopić masło i dodać szarlotkę mięso opłukać osuszyć i pokroić w plastry o grubości 3 cm doprawić solą i pieprzem dodać do szalotki i smażyć około 2 minuty na jasnobrązowi kotlety odwrócić na każdym ułożyć plasterek kiwi i sera smażyć po 3 minuty wlać porto patelnie przykryć mięso dusić na wolnym ogniu około 4 minuty aż ser się roztopi kotlety z serem podawać z sosem porto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak