Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bananowo-kakaowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 3 łyżki
śmietana 18 proc 100 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda
serek waniliowy 250 g
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bananowo-kakaowy

MASA CIEMNA:
W miseczce rozrabiamy 1 łyżeczkę żelatyny ze wrzątkiem (nie dużo wody). Dodajemy do tego kakao i śmietanę i dokładnie mieszamy.

* Jak dla mnie, to ciemna masa wyszła trochę za mało słodko, następnym razem dodam do niej cukier waniliowy.

Pucharki przechylami i opieramy o coś, wlewamy po skosie ciemną masę i zostawiamy do stężenia.

Gdy będzie gotowa dekorujemy plastrami bananów.

MASA JASNA:
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Dodajemy serek waniliowy i mleko. Dokładnie mieszamy. Wlewamy na ciemną masą i znowu zostawiamy do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roksana3 12.06.2011 19:21
ale smacznie wygląda:)
suzana 12.06.2011 17:58
super
Emilia22 12.06.2011 17:53
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak