Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewka stropolska piwna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo 2 butelki
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 4 łyzki
śmietana 125 ml
Goździki całe Prymat 6 sztuk
cynamon Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Polewka stropolska piwna

żółtka ubić z cukrem do białości następnie dodawać po trochu śmietanę do podgrzewanej i ubijanej masy dodawać piwo pod koniec wrzucić cynamon i goździki podgrzewać tak długo aż zupa zgęstnieje podawać w kamiennych czarkach wkładając do każdej porcji do parę kostek dobrze odciśniętego sera białego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak