Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lodowiec z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 40 dag
galaretki truskawkowe 5 sztuki
budynie śmietankowe 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 3 szt
mleko 1/2 litra
truskawki świeże 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: lodowiec z truskawkami

w litrze wody rozpuścić galaretki 3 sztuki na blasze wyłożonej folią układamy 1/3 biszkoptów zalewamy tężejącymi galaretkami. budyń: 250ml mleka zagotujemy z cukrem wlewamy pozostałe mleko wymieszane z budyniami i żółtkami mieszamy i studzimy.krem:margarynę ucieramy z budyniem wkładamy kolejno 1/2kremupozostałe biszkopty 1 1/2 kremu układamy połówki truskawek i zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi w wodzie odstawiamy do stężenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 08.05.2012 06:35
mniam mniam
melonik 08.05.2012 06:35
mniam mniam
tomek18 12.11.2011 12:38
super
Izabela28 07.06.2011 12:37
pyszności:)
Juleczka20 11.04.2011 10:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak